Latin Village 2019 - 2 DAYS
Latin Village 2019 - 2 DAYS

Bollebof (LIVE)

Eder Almeida Vieira, is ter aarde gekomen in Sao Nicolao, op de Kaap Verdische- eilanden. Op jonge leeftijd verhuisde hij naar de Westerse wereld. In de fietsenstad Delft, slenterde hij over alle voetbalpleintjes en –velden. Zijn balgevoel bleek minder dan zijn muzikaliteit, toen hij voor het eerst een studio betrad in Rotterdam-West. De verhuizing naar de havenstad was doorslaggevend voor de muzikale ontwikkeling die Eder heeft doorgemaakt. Zijn positie achter de mic en voor de camera’s bracht een alias met zich mee. Eder gaat vanaf heden als Bollebof door het leven.

Na diverse nummers op het internet te hebben gelekt (samenwerkingen met artiesten als Gers Pardoel, Keizer, Lange Frans en Gio), heeft Bollebof in 2011 zijn eerste officiële release op het label ZJ Records. Het levert hem niet alleen hitsingles (Mijn Nummer 1 / Swagg Out / Het heeft geen zin / Als je van mij was) op, maar ook een plaats in de Nederlandse tournee van internationale sterren als Bow Wow en Trey Songz. Bollebof stond tevens live op het podium van Idols, aan de zijde van X-Factor finalist Richy Brown en was te gast in het immens populaire programma van Ali B, ‘Ali B op volle toeren”.

In de zomer van 2011 bracht Bollebof zijn EP ‘Airline Bof’ uit, welke maar liefst 100.000 keer is gedownload en het downloadrecord op de site van radiostation FunX verbrak. In het voorjaar van 2013 wordt de nieuwe EP van Bollebof gereleast. Het project genaamd ‘Dreams”, wat tevens de nieuwe naam is van de lifestylegroep van Bollebof, Eljero Elia en Mephis Depay, is een project waar collega-artiesten zoals Ali B, Lange Frans, Kleine Viezerik en Gio op te horen zijn.