Latin Village 2019 - 2 DAYS
Latin Village 2019 - 2 DAYS

Cho (LIVE)

Giovanni Rustenburg, a.k.a. Cho. Woonachtig in Amsterdam en misschien wel de grootste hiphopbelofte van Nederland. Hij is technisch, creatief, flowt alsof hij al eeuwen rapt en heeft wat te vertellen. In oktober van 2014 bracht hij de track ’93 uit met bijbehorende clip. Na een maand tijd is de clip al bijna 400.000 keer bekeken op YouTube.

De track ’93 is tevens de aftrap van het compilatie album dat Top Notch dit najaar samen met hiphopplatform Puna.nl uitbrengt, ter promotie van de documentaire ‘Vanaf Nu’. Het is geen toeval de ’93 de eerste track is waarmee dit project wordt gelanceerd. Cho’s mixtape Knock Knock 2 was de populairste mixtape van 2013 op Puna.nl.

Op zijn 18e verjaardag debuteerde Cho met zijn soloclip ‘Veel Schijt’. Inmiddels is hij miljoenen YouTube views verder, bracht Cho twee goed ontvangen mixtapes uit (Knock Knock, 2012 – Knock Knock 2, 2013), deed hij veel podiumervaring op onder de vleugels van Adje’s SlodderVosGang en werkte Cho met de top van de Nederlandse scene. Zo staat Cho op het album van Reverse, op Karma van Keizer, de succesvolle EP van Broederliefde en werkte hij onder meer met Sjaak, Adje, Brahim Fouradi, Kalibwoy, Lil’ Kleine, Bokoesam, Jowy Rosé en IAmAisha.