Latin Village 2019 - 2 DAYS
Latin Village 2019 - 2 DAYS

Ephrem J. (LIVE+BAND) (CW)

Ephrem Jonathan Ocalia; artiestennaam Ephrem J werd geboren op 24 november 1984 in Curaçao. Zijn vader, Ephrem Ocalia was ook zanger en was zijn eerste inspiratie als kind.

Ephrem J werd aangemoedigd door zijn vader om ook de muziek in te gaan. Hij begon zijn zang try-outs door deel te nemen aan lokale talentenshows op Curaçao.

Al snel werd hij ontdekt als een getalenteerde zanger. Hij heeft zijn muzikaliteit volop kunnen ontwikkelen mede dankzij steun en begeleiding van lokale bands. Qua zang is Ephrem J een grotendeels autodidact zanger.

Op een gegeven moment werd hij zanger van een lokale band op Curaçao. Ephrem begon daarna zijn solocarrière en voelde zich prettig bij romantische teksten waar het Latijns-Amerikaanse en Caribische publiek graag naar luistert. Al snel bracht Ephrem zijn eerste album uit. Zowel het lied ‘Speransa’ (Hoop), en ‘Stimabu So’ (Love you so) eindigde zeer hoog op de lokale hitlijsten en werd al snel door vooral vrouwen van alle leeftijden meegezongen.

Hij ontving diverse prijzen. Ephrem J heeft een heel aantal bachata nummers uitgebracht die ook onder de Dominicaanse bevolking van Curaçao goed gewaardeerd worden. Sindsdien is hij een bekende bachata zanger op Curaçao. Ook in de rest van het Caribisch gebied en in Europa begint hij bekend te worden.